schaduw

Werkbegeleiding voor kunstenaars

Voor kunstenaars die vast gelopen zijn tijdens een project of in hun kunstenaarschap kan ik als een soort gids fungeren. Mogelijk kan ik je helpen door andere vragen te stellen of je om je te helpen een nieuwe verhouding met je beelden aan te laten gaan. Dit proces zal je in staat stellen verdieping aan te brengen of de volgende stap te zetten in je werkproces.

Dante had ook gidsen tijdens zijn weg. Vergilius begeleidde hem door de hel en op de louteringsberg. Beatrice was zijn gids naar de hemel. De held in elk verhaal zal eerst afdalen, om de stem van de ziel te horen. Kunstenaars verzorgen de beelden van het collectief, van de gemeenschap. Deze verantwoordelijkheid is zwaar te dragen om dit helemaal alleen te doen.

Verder is het mogelijk processen te begeleiden waarbij meerdere kunstenaars aan werken. Ik kan dan een intermediair zijn in het geheel.

Ook mag men me inhuren voor het curatorschap. In de loop der jaren heb ik meerdere tentoonstellingen samengesteld. Voor mij is het belangrijk de tentoonstelling een kunstwerk op zich te laten zijn, waar werken elkaar versterkten en optillen. Dat de tentoonstelling overstijgend is aan de afzonderlijke werken en afzonderlijke ego's.